Elever i en skola

Gymnasieelever har livskunskap på schemat

Inspirationsföreläsning med fokus på välmående. Detta står bland annat på schemat för gymnasieeleverna i årskurs 1 på Aranäsgymnasiet och Beda Hallbergs gymnasium.

Livskunskap är inget eget skolämne men kan ingå naturligt i många kurser. Med livskunskap menas oftast kunskapen om jämställdhet, värdegrund och sociala relationer. Ämnet kan också handla om välmående.

Den 24 april arrangerar Elevhälsan på Aranäsgymnasiet och Beda Hallbergs gymnasium en livskunskapsdag för sina elever i årskurs 1.

- Ett av förmiddagens mål är att vi, genom att bjuda in två inspirerande föreläsare, vill ge våra elever inspiration och kraft för att i sin tur stärka välmående, självkänsla och självförtroende, säger Viktoria Bergö, lärare på Aranäsgymnasiet som är med och arrangerar dagen.

Två inspirationsföreläsare

Gymnasieleverna kommer under förmiddagen att få lyssna på två föreläsare. Först ut i teatern är Kaj Pedersen, licensierad mental tränare och coach. Kaj har besökt Aranäsgymnasiet vid flera tillfällen tidigare och kommer att hålla en föreläsning om självkänsla och självförtroende.

Därefter är det dags för Johan Norén att föreläsa för gymnasieeleverna. Johan är tidigare hockeyspelare som nu specialiserat sig på coachning, mental träning och ledarskap. Johan kommer att tala om stresshantering, psykisk och fysisk träning men också hur sociala medier kan påverka ens välmående.

Elevaktiviteter foajén

I samband med föreläsningarna i teatern får ungdomarna ta del av en mängd aktiviteter som är kopplade till ämnet livskunskap.  

- Vi har bjudit in externa aktörer som kommer att inspirera och ge tankar kring temat välmående i skolans foajé. Eleverna får bland annat träffa ungdomsmottagningen, kommunens hälsopedagoger och möjlighet att testa olika fysiska aktiviteter, säger Jonas Bertilson, arbetslagsledare för Elevhälsan.  

Kontakta gärna

Victoria Bergö
0709-56 02 28
victoria.bergo@kungsbacka.se

Sofie Svensson
0702-72 33 91
sofie.svensson3@kungsbacka.se